reede, 7. oktoober 2016

Aga mida veel teha kasutatud raamatutega?

Eelmises artiklis kirjutasin kus ja kuidas oma raamatuid internetis müüa. Seekord on teemaks kaks jagamismajanduse valdkonda kuuluvat keskkonda. Ühe kaudu saab raamatuid laenutada, teise kaudu vahetada.


Bookworld.me reklaamib end kui "Maailma suurim eraraamatukogu“.  Peale kasutajaks registreerimist võid otsida raamatuid ja lisada enda omi.  Kuna Bookworld.me on alles lühikest aega tegutsenud, pole raamatute valik veel väga suur, küll on juba praegune valik väga kvaliteetne. Raamatuid lisada on lihtne, seda saab teha kas nutitelefoniga raamatu ribakoodi pildistades või täites käsitsi lahtreid. Kui kasutaja on oma asukoha kinnitanud, siis näed, kui kaugel soovitud raamat asub. Kui juba niikuinii laenad oma raamatuid sõpradele, siis Bookworld.me on hea lahendus  meeles pidamaks, kellele mis raamat on laenatud. Hüüdlausekodulehelt: Bookworld aitab Sind kokku viia uute tuttavatega, kellega jagada oma huvi raamatute vastu.

Raamatuvahetus.ee toimimine on üles ehitatud punktisüsteemile. Laed üles info enda raamatutest, mida oled nõus ära andma, saad iga 5 raamatu eest ühe punkti, aga mitte üle 5 punkti kokku. Ühe punkti eest saad tellida endale ühe raamatu. Iga raamatu eest, mis sinult tellitakse, teenid ühe punkti, seega ühe raamatu tellimise võimaluse juurde. Kirjutamise hetkel on portaalis 3547 raamatut ja toimunud 1125 raamatuvahetust. Kasutajate soovinimekirjas on pea 2000 raamatut. Raamatute ja vahetuste arv kasvab praegu väga kiire hooga. Hüüdlause kodulehelt: Vaheta oma kasutult seisvad raamatud uute ja huvitavamate vastu.

Mõlemad keskkonnad on üsna uued. Ideed ja teostused on mõlemail väga head ja tundub, et kriitiline mass süsteemi tööle saamiseks on saavutatud. Nüüd pole muud kui edasi tegutseda ja kasvada.


Kui on veel mõni tore  lahendus või platvorm raamatutele, palun lisada kommentaaridesse.



SAMAL TEEMAL: Mida teha kasutatud raamatutega?

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar